Още един депутат напуска групата на БСП

12:05, 21 окт 20 / Политика 25 2237 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Още един народен представител напуска парламентарната група на БСП и ставанезависим. Това е избраният от Плевен Чавдар Велинов. 

Непримирими различия по начина на водене на парламентарната политика на групата, по начина на вземане на решения. Дори духа, който витае в групата. Всичко това и много други неща ме накараха да взема това решение. То не е неочаквано“, аргументира се той, цитиран от БГНЕС. 

Зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов уточни, че Велинов не е обявил намерението си да напусне, когато преди време Корнелия Нинова е поставила въпроса. 

Чавдар Велинов подчерта, че напуска само парламентарната група, но не и партията. "Няма как да я напусна, тя е в мен. 50 години членувам в нея". 

Велинов става седмият депутат, който се отцепва от групата на левицата в последно време. Други шестима народни представители напуснаха парламентарната група на социалистите, след като на 50-ия конгрес на партията делегатите ги оставиха извън ръководството. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Георги Андреев, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Лало Кирилов.

Изхвърлените от ръководството на БСП депутати напускат групата, стават независими

Седмица, след като опозицията не успя да отстрани от поста председателя Цвета Караянчева, депутатите от БСП и ДПС продължават да бойкотират заседанията, отказвайки да участват в сутрешната регистрация. Днес те отново влязоха в пленарната зала едва след като заседанието започна.

Това е положението: Цвета Караянчева остава начело на парламента

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама