Протестът, ден 109: "Отровното трио" готви тикви за премиера на Хелоуин

21:00, 25 окт 20 25 3156 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

109-и ден на антиправителствени протести. И тази вечер на площад "Независимост" граждани се събраха, за да призоват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.

Сред исканията на протестиращите са още въвеждането на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

На площада пред президентството се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена и лозунги, а протестиращите призоваваха за оставки със скандирания "Борисов вън", "мафия вън" и "оставка".

Движението по бул. "Цар Освободител" за поредна вечер е блокирано от камиона с озвучителна техника.

Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви, че следващата седмица премиера Борисов има празник - Хелоуин, като по този повод са му приготвили няколко тона тикви. Хаджигенов призова гражданите да дойдат на площада пред президентството, за да се порадват на различни произведения на изкуството, направени от тикви, както и да изринат тиквите от сградата на Министерския съвет.

И тази вечер протестиращите спазиха традицията и след като изслушаха химна се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама