Шефката на фармацевтичния съюз с жалба срещу държавата за нарушаване на човешките ѝ права

12:06, 25 окт 20 25 2018 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Председателят на Българския фармацевтичен съюз. проф. Асена Сербезова е завела жалба срещу държавата в Страсбург за нарушаване на човешките ѝ права. Завела е искова молба и срещу прокуратурата за дискриминация и тормоз. 

Действията ѝ са в резултат на заведеното срещу нея съдебно дело заради нейни изказвания в началото на епидемията за очакван недостиг на лекарства. Прокуратурата повдигна обвинение на проф. Сербезова за всяване на тревога у гражданите, но в средата на септември делото бе спряно от съда

Данъчните проверки срещу мен и Българския фармацевтичен съюз все още не са приключили. Агенцията за държавна финансова инспекция след 5-месечен престой в БФС е установила, че има неправилно осчетоводяване на такси. Тоест, ред от 2009 г., който аз съм заварила и който и след мен ще се поддържа“, заяви проф. Сербезова в ефира на bTV. 

Тя каза, че си обяснява проверките с „човешкия фактор“: „Определени хора, когато разполагат с власт, те употребяват тази власт. Затова трябва да създадем система, (…) независима от егото, личните проблеми и желанията за мъст на определени хора с власт. Аз по друг начин не мога да си обясня как може за 5-6 дни да се организира всичко това като проверки и обвинение. И как е възможно да се приравнят две интервюта към фалшив сигнал за бомба“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама