Хамилтън стана пилотът с най-много победи във Формула 1

17:31, 25 окт 20 / Спорт 25 2536 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Люис Хамилтън постигна една по-специална победа на Гран при на Португалия. Британският пилот на "Мерцедес" подобри рекорда на легендарния Михаел Шумахер и вече има 92 успеха в стартовете от Формула 1.

Той беше безупречен на пистата "Портимао" и не допусна изненада, като стартира от първа позиция. Хамилтън и екипът му се справиха безпогрешно, като няколко обиколки преди края стана ясно, че рекордът на Шумахер ще бъде подобрен, въпреки схващане в прасеца на пилота, предаде bTV.

Хамилтън изравни постижение на Шумахер

"Благодаря ви! Без вас нямаше да се справя! За мен е чест, че работим заедно!", бяха първите думи на рекордьора към екипа му след като пресече финала.

Хамилтън постигна своите 92 победи в 262 старта, в които участва. Шумахер от своя страна достигна 91 успеха след 246 участия в различните Гран при на Формула 1.

Първата победа на британеца е от 10 юни 2007 г. в Канада. В любима за него писта трябва да се е превърнала тази в Унгария, където има 8 успеха.

F1 - 70 години високоскоростен адреналин

До края на сезон 2020 във Формула 1 Хамилтън се надява да изравни още един рекорд на Шумахер - за най-много титли. Германецът има 7, докато пилотът на "Мерцедес" е с 6 за сега и в момента води във временното класиране при пилотите пред Валтери Ботас от "Мерцедес" и Макс Верстапен от "Ред Бул".

В тази конфигурация беше и финалната тройка след Гран при на Португалия.

Следващото състезание от календара на Формула 1 е в Италия - Гран при на пистата "Емилия-Романя" на 1 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама