Мангъров използва една маска от септември

20:30, 25 окт 20 25 2561 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Доц. Атанас Мангъров използва една еднократна маска от септември и не я слага понякога дори и в градския транспорт, стана ясно от негово интервю в "120 минути" по bTV. В студиото доцентът показа маската и призна, че мирише на джоб.

Като основно предпазно средство срещу коронавируса назова миенето на ръце. По думите му, понякога, когато преглеждал хора слагал маска. 

Доц. Мангъров: Ако тестваме всеки ученик с температура, за няколко седмици училищата ще затворят

“Над 50 пациенти съм прегледал", посочи медикът. Някои от тях в последствие са се оказали положителни. След това е ходил при други пациенти с COVID-19. Преглеждал е хора, докато е трябвало да бъде под карантина, призна още той.

Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш“, коментира доц. Атанас Мангъров.

Всеки ден влизам в COVID зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи тази агония”, каза още доц. Мангъров, цитиран от Offnews.

Доц. Мангъров: Мрачната прогноза на проф. Мутафчийски няма да се сбъдне

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама