Сливен отбелязва празника си въпреки COVID-19

10:02, 26 окт 20 25 1110 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

На Димитровден Сливен ще отбележи традиционния си празник, въпреки нарастващия брой на заразени с COVID-19. Тържествата започнаха с празнична литургия в централния храм „Св.Димитър“. 

Празненствата не са отменени, но областният управител Чавдар Божурски призова гражданите да спазват отговорно противоепидемичните мерки.

Ритуалът ще започне с вписване в паметната лауреатска книга на носителя на наградата „Добри Чинтулов“. Носителят на наградата е художникът и преподавател по цветен етюд и рисуване в Академията за музикално , танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, доц. Красимир Добрев. Тя му се дава за значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура. 

Сливен получи наградата за най-иновативна община за 2020 г.

По-късно тържествата ще продължат с празнична сесия на Общинския съвет. Доц. Красимир Добрев и д-р Митко Баев, дългогодишен завеждащ Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Сливен". 

Ще се състои и тържествена церемония по издигане на националните знамена. Предвидено е още дефиле на циркови артисти по главната улица и концерт на военния духов оркестър, съобщиха от общината. 

Вечерта в зала „Сливен“ ще се проведе церемония по връчването на наградите на Община Сливен за 2020 година.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама