И под карантина: Борисов помирява Макрон и Ердоган

15:58, 26 окт 20 / Политика 25 2283 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов, който преди ден обяви, че е заразен с коронавирус и е под карантина, публикува пост в социалната мрежа Facebook, посветен на отношенията между Франция и Турция. Те се обтегнаха, след като учител бе убит в Париж, защото е показвал в клас карикатури на пророка Мохамоед.

Учител е убит в Париж заради карикатура на пророка Мохамед

Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми“, посочи Борисов и посъветва президентите Макрон и Ердоган да не си създават такива в трудното време, в което живеем.

„Търсете диалога, а не конфронтацията. Франция и Емануел Макрон са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Реджеп Ердоган. И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция. Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните“, написа още Борисов.

Ислямски проповедник е поредният арестуван за убийството на френския учител

Припомняме, че след убийството на учителя, Франция започна мащабен лов на вещици срещу мюсюлманската общност, след като Макрон нарече исляма „проблематична религия, която трябва да бъде ограничена“. А на свой ред Ердоган го обвини, че цели да се разправи с исляма и мюсюлманите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама