БСП сметна, че до края на годината управляващите ще харчат по 1,7 млрд. лв. на месец

16:20, 27 окт 20 / Политика 25 2181 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Изпълнителното бюро на БСП подкрепи тезата, че в Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията, съобщиха от партията.

Според левицата от излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит. „Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, с които проведохме днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието“, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Радев с остри критики към проектобюджета за догодина

„Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите“, заяви още тя и обясни, че в БСП са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение.

Бюджетът, който предлагат управляващите, ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. В този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията“, посочи Нинова.

БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджет 2021 г.

Догодина ни чака вдигане на преките данъци, прогнозира Красен Станчев

„Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път констатирахме, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Категорични сме, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората, трябва да се поемат от държавата“, заяви още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама