Възможни са промени в спорния медиен закон

16:23, 29 окт 20 / Политика 25 1805 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Възможно е на депутатите да бъдат представени допълнителни текстове в проекта за промени в Закона за радиото и телевизията, ако има консенсус по тях. Това заяви министърът на културата Боил Банов на онлайн среща с генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. 

"Всички въпроси, свързани с мандатите и така нататък, са отворени за разглеждане и в крайна сметка моето становище е, че всеки би трябвало сега да даде на фона на това обществено обсъждане коментари, вече писмени, и, ако има обществен консенсус и консенсус сред експертите и в медийната среда, тези текстове, разбира се, могат да бъдат върнати и да бъдат представени от законодателя във вида, в който са изработени в работната група или допълнени с интересни мнения и становища по време на общественото обсъждане", посочи той, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков даде висока оценка на качения за обществено обсъждане проект за промени в медийния закон

"Ние не се вълнуваме много от мандати. Освен това, ако си спомням добре, през годините се борихме именно за това - да може обществото на свободни избори да избира депутати, които независимо (да решат) да правят закони. Мисля, че това е само проект и не смятам, че ние в БНТ, или вие в министерството, или където и в която и да е група, определят дневния ред. Мисля, че това е парламентът, така че предстои депутатите да решават", коментира генералният директор на националната телевизия. 

Шефът на БНР подаде оставка и поиска тази на министър Банов

Вчера министърът на културата разговаря и с директора на БНР Андон Балтаков по темата. Балтаков се обяви срещу готвените изменения и това бе мотивът му да поиска да освободи поста си в националното радио. Банов посочи, че няма да оттегли законопроекта, въпреки че според Балтаков той не отговаря на договореното от работната група. От АЕЖ също призоваха културния министър да оттегли проекта и да внесе договорения. Спорните изменения доведоха до искане от опозицията в парламента министърът да подаде оставка.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама