Шефката на Фармацевтичния съюз с ново обвинение

13:29, 30 окт 20 25 1983 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова е с ново обвинение във връзка с нейни интервюта по БНР и БНТ по време на извънредното положение

Заради предупрежденията ѝ за евентуални проблеми с лекарствоснабдяването Софийската районна прокуратурата започна разследване срещу нея за всяване на паника и тревога сред гражданите по време на пандемия.

Шефката на фармацевтичния съюз с жалба срещу държавата за нарушаване на човешките ѝ права

Разследването срещу Сербезова е от първите седмици на извънредното положение. То приключи с внасяне на предложение за освобождаването ѝ от наказателна отговорност и налагането само на глоба заради чистото ѝ съдебно минало. На 14 септември състав на Софийския районен съд прецени, че повдигнатото ѝ обвинение по почти неизползаван текст от НК е неясно, а в досъдебното производство са допуснати нарушения, които ограничават правото ѝ на защита и прекрати дело.

Новото обвинение е старото, но детайлизирано - за „заблуждаващи знаци за тревога“, съобщи БНР.

Предстои делото отново да влезе в съда, а междувременно в Европейския съд по правата на човека в Страсбург е регистрирана жалбата на Асена Сербезова срещу действията на българската прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама