COVID-19 по света: Пълна изолация в Солун и Серес

15:40, 02 ное 20 25 2952 Шрифт:
Редактор:

Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация в северните градове Солун и Серес за срок от 14 дни, считано от 3 ноември, за да спрат рязкото покачване на случаите на коронавирус.

Отворена остава границата при "Кулата-Промахон", откъдето се влиза само с отрицателен тест за коронавирус. Прекратяват се всички полети към летището в Солун.

Мерките в Северна Гърция включват и полицейски час от 21:00  до 5:00 часа сутринта.

Отворени остават магазините за хранителни продукти, аптеки и банки. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти само за домашни поръчки, съобщи БНР.

Също от утре под карантина са областите Атика и цяла Северна Гърция. Там обаче жителите излизат от домовете си без да е необходимо разрешение.

Маските остават задължителни за цялата страна на закрито и открито.

Отворени остават училищата, докато университетите преминават към дистанционно обучение.

От днес и в Германия влиза в сила карантина, в опит да се спре разпространението на коронавируса. Строгите ограничения ще важат поне за един месец. Затварят се ресторанти, барове, спортни, културни и развлекателни центрове.

Събиранията на открито ще бъдат ограничени до най-много 10 души или с членове на не повече от две домакинства. Мачовете от бундеслигата ще са без публика, няма да има аматьорски спортни състезания, а фитнес салоните, басейните, козметичните центрове, салоните за масаж и студията за татуировки също няма да работят, съобщи Нова телевизия.

 

Снимка: Canstockphoto

В Белгия затвaрят заведенията, има и полицейски час

Белгия налага от днес по-строги карантинни мерки. Те ще продължат около месец и половина и включват затваряне на магазините, които не продават стоки от първа необходимост. Миналата седмицата вече бяха затворени всички барове, кафенета и ресторанти, в сила е и нощен полицейски час. От днес компаниите са задължени да изпратят служителите си да работят от вкъщи, където това е възможно, предаде Нова телевизия.

Белгия е страната с най-висок процент на заразяване в Европейския съюз, а болниците в много части на страната вече са пълни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама