Тръмп призова с диско хит да се гласува

12:33, 03 ное 20 / Свят 25 1845 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Американските избори вече са в ход и се очертава да бъдат едни от най-оспорваните в последните десетилетия.

Настоящият държавен глава Доналд Тръмп и претендентът Джо Байдън използват целия си арсенал от техники, за да мобилизират електората да гласува.

Америка гласува: Битката между Тръмп и Байдън навлиза в заключителната си фаза

Тръмп пусна в Twitter мотивационно видео към гласоподавателите с музиката на вечния хит YMCA.
Клипчето е с автор анонимен онлайн колажист, който симпатизира на Тръмп. В него с находчив монтаж са събрани кадри от митинги и публични прояви на президента, като те идеално пасват на музиката.

Изборът на песента YMCA на „Вилидж Пипъл“ е любопитен. Парчето често може да се чуе на ретро партита, спортни мероприятия и други, но има интересна история. YMCA – младежката християнска асоциация на САЩ, години наред поддържа схема за настаняване на пътуващи работници в общежития, която обаче към 70-те е използвана предимно от бездомници, млади хора с различни житейски проблеми и почитатели на еднополовата любов, пише bTV.

В песента си „Вилидж Пипъл“ на пръв поглед възхваляват идеалите на християнската асоциация, но групата го прави в костюми от еротичните фантазии като полицай, каубой, строител, рокер, войник и т.н. Песента се оказва изключително удачна и успехът ѝ се превръща в химн на диско поколението.

Кандидатът на демократите Джо Байдън също пусна клип, в който призовава американците да гласуват. "Гласувайте за уважение. Гласувайте за чест. Гласувайте за благоприличие. Гласувайте за историята. Гласувайте за бъдещето", призовава Байдън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама