„Някои са по-равни“: Общински съветник събра 70 души на шумен рожден ден

10:17, 04 ное 20 25 2464 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

„Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите“, гениално пише британският писател Джордж Оруел през 1945 г. 75 години по-късно изглежда нищо не се е променило. Това доказва случаят с един рожден ден в Пловдив.

Пловдивска област е в червената зона с много заразени с коронавирус на глава от населението. Това обаче не спира общински съветник да отпразнува 30-тия си рожден ден в ресторант с над 70 души. Нещо повече – шумният купон продължил след 1.30 часа сутринта.

Сигнал за нарушението на 112 подава Ивайло Спасов, който го заснема и на видео. Той пише за случая и до зам.-председателя на НС Валери Симеонов, здравния министър и пловдивските институции.

В свой пост във Facebook Спасов разказа, че няколко пъти е викал полиция, но служителите на реда единствено три пъти направили забележка за празнуващите. На въпрос защо не осъществяват контрол и не затворят заведението, те отговорили, че не можели, тъй като в клуба били зам.-кмет на Пловдив и шефа на „Напоителни системи“.

От общината обаче отрекоха заместник на кмет да е присъствал на нощното парти. А пред пловдивски медии шефът на „Напоителни системи“ Петко Димитров заяви, че е бил гост за малко и си е тръгнал. Той обаче не коментира колко души са присъствали на купона.

В последствие се оказва, че рожденикът е общинският съветник от ЗС “Александър Стамболийск” Кирил Търев. Управител на заведението е дъщерята на неговия съпартиец Георги Колев - Надя Колева. Тя е публикувала клипове от въпросното парти с участието на фолкпевиците Галена и Алисия, съобщи bTV.

В телефонен разговор рожденикът обясни, че това е било парти изненада, като съжали, че са се увлекли и то продължило до късно. „Превърна се в хубав рожден ден благодарение на мои приятели. Аз не мисля, че съм направил нещо лошо, че съм се събрал за 30-ия ми рожден ден със 70 човека в заведение за 400 човека, всички мерки бяха взети“, твърди Кирил Търев.

След сигнала областният управител на Пловдив Дани Каназариева съобщи, че вече ресторантите ще работят до 23.30 ч. с тиха музика. Така според нея няма да се създават предпоставки за дневни партита, при които може да се разпространява заразата.

Междувременно БАБХ ще санкционира пловдивското заведение с 3000 лв. От самия ресторант пък обясниха, че са отдали под наем заведението за частно парти вечерта.


Снимка: БГНЕС

От своя страна, лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че подава сигнал до министъра на вътрешните работи с искане да се провери скандалния случай в пловдивското заведение, „където на един луд чалгакупон, без маски, бяха погазени както противоепидемичните мерки, така и Закона за шума“, съобщиха от партията. „Това заведение трябва да бъде затворено. Другото ще обезвери хората в това, че законите трябва да се спазват“, коментира Симеонов.

Припоняме, че през лятото на 2018 г., докато беше вицепремиер, Валери Симеонов повече битка с шума в "Слъчев бряг". „Трудно се вкарват в правия път хора, които са свикнали да печелят от беззаконието", коментира тогава той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама