Здравното министерство препоръча отлагане на конгреса на БФС

15:35, 05 ное 20 / Спорт 25 2212 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Министерството на здравеопазването препоръча на Българския футболен съюз да отложи Конгреса за избор на нов президент. Това съобщиха от БФС на официалния си сайт.

Новият президент на БФС ще бъде избран на 11 декември

"Мислихме, че отдавна тази пандемия ще бъде забравена, като избирахме датата 11 декември", каза вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

"Да, естествено, удължава се нашата работа. Трябва да направим неща, които от сега нататък през времето, което имаме... да започнем да направим нещо за българския футбол в повече. Има няколко идеи, ще ги разберете в скоро време", добави бившият български национал. 

От футболната централа бяха насрочили събранието за 11 декември, но, според здравните власти, това е "нецелесъобразно", предвид усложнената епидемична обстановка у нас.

Първоначално Конгресът за избор на нов президент на БФС трябваше да се състои през лятото на 2020 г., но повишаването на броя на заразени с коронавирус у нас принуди членовете на Изпълнителния комитет да го преместят за зимата. 

От октомври 2019 г. футболната централа се управлява от временния президент Михаил Касабов. Той застана на поста, след като Борислав Михайлов подаде оставка. Причината беше расисткият скандал по време на мача между България и Англия (0:6). Тогава срещата беше прекъсната от непристойни скандирания, а президентът напусна националния стадион преди последния съдийски сигнал. В последствие министърът на младежта и спорта Красен Кралев и премиерът Бойко Борисов заявиха, че държавата няма да си сътрудничи с БФС, ако Михайлов е начело.

Последният конгрес за избор на президент на футболната централа се проведе на 16 февруари 2018 г. Тогава Михайлов спечели четвъртия си мандат начело.

Бербатов се включва в борбата за БФС

Желание да участват в нови избори до сега заявиха президентът на "Марица" Пловдив Христо Христов, бившият собственик на "Нефтохимик" Христо Порточанов, както и бизнесменът Петър Величков, който обяви, че в щаба му ще влезе голмайстор номер 1 на националния отбор Димитър Бербатов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама