Български тенисисти получиха тежки наказания за уреждане на мачове

16:25, 05 ное 20 / Спорт 25 2438 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Двамата български тенисисти, обвинени в манипулиране на мачове - Карен и Юри Хачатрян, получиха сурови наказания, съобщиха от организацията, която разследва корупция в този спорт - Tennis Integrity Unit (TIU). 

Карен Хачатрян (25 години) получава доживотна забрана да се състезава в тенис турнири, докато брат му Юри няма да има право да участва в надпревари в следващите 10 години. Двамата са глобени съответно с 250 хиляди и 50 хиляди долара.

Григор Димитор пропуска Sofia Open 2020

Според TIU Карен Хачатрян е нарушил многократно правилата на антикорупционната програма в професионалния тенис в периода 2017-2019 г. В 5 от разгледаните случаи той сам е участвал в уговорени мачове, а в 9 е подтиквал други състезатели да не полагат максимални усилия на корта. Освен това той е отказвал да съдейства на организацията, предаде bTV.

По-малкият брат Юри Хачатрян (20 години) е признат за виновен за корумпиране на друг тенисист, предоставяне на невярна информация и залагане на мачове.

Двамата братя са с отнети права от 15 юни. Те също така нямат право да присъстват на мачове, организирани от Международната тенис федерация (ITF).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама