Федерална комисия не регистрира измами по време на изборите в САЩ

17:17, 07 ное 20 / Свят 25 2432 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Фeдералната избирателна комисия на САЩ все още не е получила доказателства за фалшифициране на гласове в страната. Това заяви пред телевизия „Си Ен Ен“ Елън Уайнтрауб, член на избирателната комисия.

Според нея "имало много малко оплаквания относно организацията на изборите", предаде bTV.

Преднината на Джо Байдън се увеличава

"Няма доказателства за фалшифициране на изборите. Няма данни за невалидни бюлетини", обясни Уайнтрауб. Както тя отбеляза, „към получените жалби не са приложени доказателства за фалшификация“.

Американският президент Доналд Тръмп преди това неведнъж е заявявал, че са били извършени нарушения на изборите, проведени във вторник. На тях избирателите гласуваха за избирането на президента и вицепрезидента, всичките 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса на САЩ, губернатори на 13 щата и територии. Победителят в президентската надпревара все още не е определен.

Изборите в САЩ: Байдън на косъм от победата, Тръмп оспорва резултата

Според прогнозите на „Фокс нюз“ и „Асошиейтед прес“ досега Тръмп е спечелил подкрепата на 214 гласа в Избирателната колегия, а демократът Джоузеф Байдън - 264. За да спечели надпреварата кандидатът трябва да получи най-малко 270 гласа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама