Цвети Пиронкова със "Златна България" за Спортист №1 на септември

14:10, 08 ное 20 / Спорт 25 2664 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Направилата фурор след завръщането си в професионалния тенис Цветана Пиронкова беше наградена за спортист №1 за месец септември на церемония в Пресклуб „България“. За достигането до четвъртфиналите на Открития шампионат на САЩ още в първия си турнир след майчинство Пиронкова получи 19 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба - 20 спортни медии и редакции. След това Цвети стигна и до третия кръг на Ролан Гарос и отново стана първа ракета на България.

Благодаря на всички, които сте тук, както и на всички, които са гласували за мен“, каза Пиронкова след награждаването, а за плановете си в близко бъдеще заяви, че планира следващото й участие да е на Аустрелиън Оупън, стига турнирът да се проведе. След Открития шампионат на САЩ и Ролан Гарос Цвети се надява, че ще бъде част и от първия за сезона турнир от Големия Шлем, но призна, че всичко зависи от ситуацията с коронавируса.

"Аз просто правя това, коeто обичам и за мен то е най-важното. Конкретни планове за новия сезон нямам, защото все още не е публикуван официалния календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание. Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина“, каза Цвети.

За равнището на женския тенис след нейното тригодишно отсъствие тя коментира, че го намира на същото ниво, на което е бил и преди, пише БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама