Борисов и Заев се разбраха в телефонен разговор да продължат да търсят решения

19:00, 08 ное 20 / Политика 25 2202 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

В телефонен разговор премиерите на България и Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев са се разбрали да продължат да търсят решение по откритите двустранни въпроси, съобщават македонските медии. Двамата са декларирали, че ще продължат разговорите както между тях самите, така и между представителите на правителствата и на екипите, за да се постигне решение в интерес на двете държави и на европейската интеграция.

Борисов и Заев са обменили информация относно подготовката на предстоящата среща на върха в София в рамките на Берлинския процес.

Северна Македония и България подготвят анекс към Договора за добросъседство

Договорили са се утре отново да разговарят по телефона, за да уточнят дали срещата в София на премиерите на държавите от Западните Балкани ще бъде присъствена или ще се проведе онлайн, съобщи "Дневник".

Разговорът между Борисов и Заев идва в края на седмица с много нападки между представители на двете страни. Остават нерешени най-сериозните спорни въпроси, свързани с историята, езика и придържане към Договора за добросъседство. България в момента е на позиция, че може да не подкрепи започването на преговори на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

Скопие отговори на Захариева: Македонският език и идентичност са потвърдени от ООН

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама