Приоритетите на Байдън: COVID-19, расовото равенство, икономиката и климата

12:56, 10 ное 20 / Свят 25 1864 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Джо Байдън и Камала Харис представиха нова платформа, в която очертават своите приоритети и какво предстои след изборите в Съединените щати, след като станаха новоизбраните президент и вицепрезидент.

Коронавирусът, расовото равенство, икономическото възстановяване и климатичните промени са четирите основни теми, върху които демократите обещават, че ще започнат да работят от първия ден в Белия дом.

Байдън ще настоява за задължителното носене на маски, когато американците са извън домакинствата. Неговата администрация ще инвестира и в създаването на модерна инфраструктура, която да създаде работни места, но и да е съобразена с екологичните изисквания, предаде bTV.

Изводи и очаквания след изборите в САЩ

След тригодишно забавяне обаче в началото на ноември САЩ официално излязоха от Парижкото споразумение за климата. Това беше едно от предизборните обещания на Доналд Тръмп по време на неговата кампания през 2016 г. Преди това да се случи обаче трябва да премине периодът на предаване на властта. Той е необходим, за да се гарантира успешното поемане на управлението от новата администрация.

Междувременно Байдън и Харис ще планират и подготвят въвеждането на политиките и структурирането на екипите си. Ако всичко върви по план, Байдън ще положи клетва на 20 януари 2021 г.

Все още не е ясно обаче дали президентът Доналд Тръмп няма да създаде спънки на демократите или ще работи с екипа на Байдън за плавния преход във властта.

Тръмп продължава да не признава загубата си

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама