Задържаха и сина на Васил Капланов

10:50, 11 ное 20 25 1672 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

20-годишен дупничанин е задържан вчера за 72 часа за повреждане на чужда собственост – повреждане на МПС, съобщиха от полицията в Кюстендил.

По информация на БГНЕС задържаният е син на Васил Капланов, който вече трети месец е в следствения арест в Кюстендил по обвинение в заплаха за убийство. Капланов-младши е задържан като заподозрян за увреждане личния автомобил на изчезналият на 31 юли Янек Миланов от Дупница. Автомобилът на Миланов е увреден-надраскан и със запушен ауспих, докато той е във Франция. 

Припомняме, че Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли. За последно е видян да се качва в колата на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов по прякор Каплата, с когото имали лични пререкания. Братът на Янек - Марио Миланов, се върна от чужбина, за да помогне в търсенето му, но официално издирвателните действия започнаха чак на 19 август

Тялото на Янек бе търсено в яз. Дяково, водоемите край Дупница, както и край с. Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на Главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие. На 9 септември, при вторият протест с искането оставката на шефа на РПУ-Дупница Борислав Динев, той каза: „Запомнете тази дата, виновният за изчезването на Янек Миланов е в ареста“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама