Джамбазки сравни функционирането на ЕП с пленумите на Съветския съюз

19:12, 11 ное 20 / Политика 25 2136 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Евродепутатът от Групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки разкритикува начина на функциониране на ЕП.

 „Искам да отправя една бележка към Председателството - този начин на функциониране на Европейския парламент е меко казано неудачен. Искам да отбележа, че за пореден път дискутираме Многогодишната финансова рамка, с което заприличваме много на пленумите на стария Съветски съюз“, посочи Джамбазки.

„Безспорна е липсата на каквато и да било икономическа логика в този разговор, който водим. Европейската комисия и лявото мнозинство в залата - между другото, то е доста болшевишко, подкрепят икономическото самоубийство, наречено „Зелена сделка“. В този момент ние би трябвало да мислим как да спасим икономиките си, а не да залагаме на утопии, на зелени утопии“, заяви евродепутатът.

Според него същото може да се каже и за т.нар. „Следващо поколение“. „Или ще се събудим и ще погледнем нещата каквито са, или ще катастрофираме като Съветския съюз. Виждам, че сте с бяла коса, вероятно помните Съветския съюз, ще видите какво ще стане“, каза още Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама