COVID-19 по света: По-строги мерки в Португалия, Словения и Франция

08:20, 13 ное 20 / Свят 25 2083 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

По-строги мерки срещу COVID заразата в няколко европейски държави.

Португалия обяви, че разширява обхвата на ограниченията. Жителите на 191 области са призовани да не излизат от домовете си, освен при крайна необходимост. Лисабон въведе и полицейски час - от 23:00 до 5:00 часа сутринта, а през уикендите - от 13:00 часа на обяд.

По-строги мерки и в Словения. От събота за срок от две седмици спира работа градският транспорт в страната. Няма да работи и секторът на услугите с малки изключения. Затворени остават детските градини и училищата, съобщи БНТ.

COVID-19 по света: Жертвите във Великобритания надхвърлиха 50 хил.

Франция удължи срока на мерките си с още най-малко 15 дни. Според френските власти, всеки четвърти смъртен случай в страната, е причинен от COVID-19.

Гърция предприема още по-драстични мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната. Затворена за посещение от днес е и Света гора. Прекратява се посещението на поклонници в атонските манастири до края на месеца. От тази вечер влиза в сила и вечерен час за територията на цялата страна.

Временното ограничение на влизащите в Гърция ще продължи до края на карантината, информираха властите.

В последните дни, въпреки карантината, завишени резултати с положителен тест показват в Лариса, Пела и Иматия. В рисковите области Солун и Серес настаняват болни с COVID-19 и в частни клиники, съобщи БНР.

Поне до декември ще остане в сила карантината и във Великобритания. Въпреки забраните за събиране на хора и затварянето на редица бизнеси, случаите там не намаляват. Властите на Острова отчитат по-висока смъртност от останалите тежко засегнати страни. Само в Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико има повече починали, отколкото във Великобритания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама