Протест и контрапротест посрещнаха Радев преди участието му в "Панорама"

21:00, 13 ное 20 25 2711 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Протест и контрапротест посрещнаха президента Румен Радев преди участието му в "Панорама". В 128-ия ден на гражданско недоволство  сращу правителството десетки протестиращи се събраха пред сградата БНТ в очакване на държавния глава. 

Със скандиранния „Радев! Радев!“ и аплодисменти те посрещнаха президента преди медийната му изява по обществената телевизия. Протестиращите скандираха и срещу премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев с викове „Оставка!“.

При пристигането си пред БНТ държавният глава помаха на събралите се хора и бързо влезе в сградата на телевизията, придружаван от охранителите си, съобщи "24 часа".

Пред входа на телевизията бе разпъната шатра на движението БОЕЦ, което традиционно в петък провежда демонстрация под надслов „Гражданска панорама“. От движението призоваха в социалните мрежи на място да се съберат хора, за да задават въпроси към държавния глава по актуални за страната въпроси. На място са  и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ както и отец Дионисий, който се превърна в едно от лицата на протестите срещи правителството. 

И контрапротест срещу него

Около час преди началото на „Панорама“ пред сградата на БНТ се появиха и хора, които протестират срещу президента и настояват за неговата оставка. Със себе си те носеха листове с надписи на тях „импийчмънт“ и скандираха „Радев, мутра“, съобщи БГНЕС.

В района има засилено полицейско присъствие. Полицейски микробуси преградиха ул. „Сан Стефано“, където се намира националната телевизия, а плътен кордон от полицаи препречи достъпа на двете групи протестиращите до централния вход на сградата.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама