Лекарските асистенти и фелдшери снеха доверието си от правителството

12:11, 16 ное 20 25 1476 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Българският съюз на лекарските асистенти и фелдшери обяви, че снема доверието си от правителството и здравния министър проф. Костадин Ангелов заради хаотичните мерки по време на пандемичната обстановка. Във Facebook страницата си от Съюза изразиха готовност да излязат на простест.

Коронавирусът в България: Готвят протест в столичната онкология

"Афишираните от МЗ и управляващите от ГЕРБ твърдения, че всички имат достъп до високо квалифицирана медицинска помощ, са видно несъстоятелни. България е на дъното на всички здравни европейски и световни позитивни класации и на челни места във всички негативни класации, поради липса на качествено здравеопазване", пише от БСЛАФ.

В официалната си позиция те посочват, че управляващите се ръководят единствено от финансови интереси и показват престъпна пренебрежителност към проблемите в здравеопазването, а това води до загуба на медицински кадри.

"Бяхме лъгани по най - непочтен и недостоен начин от здравни министри и чиновници на настоящето правителство. Демонстрирайки недалновидна и нерационална здравна политика, властта игнорира и направи анонимна една важна и значима за здравеопазването ни медицинска професия, тази на лекарските асистенти/фелдшери, което се отрази негативно на здравната ни система", твърди съюзът на асистентите и федшерите.

От съюза подчертават, че са в готовност да призоват структурите си в страната за национален протест, тъй като от 3 месеца чакат отговор на писмото си до министър Костадин Ангелов с молба за среща.

Смятаме, че всички методи и средства за нормален диалог с управляващото мнозинство от ГЕРБ и министъра на здравеопазването по отношение статута на професията ни, са изчерпани“, посочват лекарските асистенти и фелдшерите и подчертават, че оставката на кабинета е единственият полезен акт.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама