Джамбазки е доброволец в COVID отделението на ВМА

14:46, 16 ное 20 / Политика 25 2319 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Евродепутатът от Групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е доброволец в COVID отделението на ВМА. Той упражнява дейността на санитарите и дава смени по график.

„Видях реаниматор, който след нощна смяна изчаква до 18.00 часа на следващия ден, за да се транспортира последният човек. Не си взе детето от детска градина. Ако постъпката ми беше пиар, щеше да се разбере преди три седмици”, заяви Джамбазки пред Нова телевизия.

Джамбазки: ЕС да продължи сътрудничеството си със САЩ независимо кой е президент

Според него властта в ситуация на пандемия винаги може да се справя по-добре. „Факт е обаче, че никой не знае как да управлява тази болест. Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и той е системен за българското здравеопазване. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са истинските професии - тези, които трябва да бъдат оценявани”, посочи той.

Евродепутатът направи сравнение на ситуацията около COVID-19 в България и Белгия и предприемането на мерки. „Белгийската икономика и резерви са много по-големи от нашите. Там може да си позволят да затворят всичко и нищо да не работи. Тук обаче ще се закрият десетки средни и малки бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се поставим между два огъня - заразата и безработицата. Трябва да се намери средният път”, коментира зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки сравни функционирането на ЕП с пленумите на Съветския съюз

Джамбазки е на мнение, че всяка критика в настоящата ситуация има основание. „Материално-техническата подготовка винаги можеше да се направи много по-добре като логистика и разпределение. Не можеш обаче да обучиш лекари за три месеца. В момента виждам как обучават санитари за сестри само за да ги преквалифицират. Това все едно е фронтова линия”, каза още той.

За казуса с детските надбавки Ангел Джамбазки посочи, че от ВМРО настояват да има помощ за всички деца. Според него така държавата показва отношение към детето и семейството. „Размерът на добавката също е много важен. Необходимо е да се подпомага образованата и отговорна раждаемост”, смята евродепутатът.

Джамбазки определи решението на ГЕРБ да отпадне помощта за всяко дете като грешка. „Не може да противопоставяш децата на полицаите”, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама