За какво да внимаваме на Черния петък?

10:50, 19 ное 20 25 1863 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тази година Черният петък ще бъде различен заради пандемията от коронавирус. От „Активни потребители“ предупреждават да внимаваме за продукти, които „лекуват“ или „предпазват“ от различни зарази.

Най-често може да ги срещнете като различни храни или хранителни добавки. Напоследък излязоха и UV бактерицидните лампи, различни душове или изтривалки, които претендират, че предпазват от вируси и бактерии. Трябва да сме изключително предпазливи към този тип реклама", призова председателят на асоциацията Богомил Николов.

И на този Черен петък трябва да внимаваме за фалшиви и подвеждащи намаления, които съществуват от години и се прилагат от някои търговци.

Сред българите има два типа потребители – такива, които правят проучване на пазара и такива, които правят импулсивни покупки, без проучване. Именно вторите най-често стават обект на измама.

Най-масовият проблем при пазаруването е връщането на стоката- важно е да знаем, че можем да върнем стока в 14-дневен срок само, ако тя е закупена онлайн, но това правило не важи, ако стоката е взета от физически търговски обект.

Отстъпките стават все по-съществени и по-важното за нас – все по-продължителни. Започна се от един единствен ден в годината, след това започнаха да се рекламират Черни уикенди. Постепенно това ще се превърне в Черен месец, защото такава е практиката в САЩ, откъдето е възникнало“, коментира пред БГНЕС Богомил Николов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама