COVID-19 по света: Още една ваксина даде обнадеждаващ резултат

17:18, 19 ное 20 25 2362 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Ваксината, разработвана от Оксфордския университет, е поредната, която показа положителен резултат. Препаратът е предизвикал силен имунен отговор при възрастни на 60 и 70 години. С това се пораждат надежди, че тази ваксина може да бъде най-подходяща именно за тази възрастова група. Изследователите казват, че заключенията от фаза 2, базирани на 560 здрави възрастни доброволци, са "окуражаващи", предава БГНЕС, цитирайки Би Би Си. 

Засега три ваксини - Pfizer-BioNTech, Sputnik и Moderna - отчетоха добри данни от предварителните изследвания във фаза три. Великобритания вече е поръчала 100 милиона дози от ваксината на Оксфорд, произведени от AstraZeneca, 40 милиона дози от ваксината на Pfizer-BioNTech и 5 милиона от ваксината на Moderna.

60% от французите са на мнение, че не виждат смисъл в задължителната ваксина срещу коронавирусапоказват публикувани данни от допитване на социологическата агенция "Елаб", предаде ТАСС. По-голямата част от анкетираните французи обаче одобряват въведените в страната мерки.

Над 300 души са задържани в Берлин при протестите срещу ограниченията, въведени заради COVID-19. Полицията е използвала водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне хилядите протестиращи, които не се вслушали в призивите за спазване на дистанция и носене на маски, съобщи ДПА. При акцията са ранени десетки полицаи.

Русия премина границата от 2 милиона заразени с коронавирус. Най-много потвърдени случаи има в столицата Москва, последвана от Санкт Петербург. Русия стана петата страна по потвърдени случаи на COVID-19 след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

Гърция ще прави бързи тестове на пристигащите през сухопътните граници. Остава изискването за PCR тест не повече от 72 часа преди пристигането, съобщи "Ройтерс". Освен това граничните пунктове Какавия (Албания), Евзони (Северна Македония) и ГКПП Кулата-Промахон с България ще останат отворени, докато през контролно-пропускателен пункт Маказа–Нимфея (България) ще преминават само камиони

COVID-19 по света: Вечерен час в Турция

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама