Учебният център на Elbit Systems е носител на наградата за иновации на израелските сили за отбрана

11:25, 20 ное 20 25 1410 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Израелските сили за отбрана (IDF) обявиха Центъра за обучение на бригадите и бойните групи (B2MTC), разработен и доставен от Elbit Systems за носител на наградата за иновации 2020 на началника на отбраната. Като основание за наградата IDF цитира съображения като оригиналност, осъществимост, изключителен принос за общата ефективност на IDF.

С откриването на центъра в IDF, сухопътните войски на израелската армия пренасочиха цялата си полева подготовка към центъра за обучение на бригади и бойни групи, който натрупа до момента  стотици часове за оперативно обучение с хиляди обучаващи се на редовна служба и от резерва.

B2MTC е учебен център, който поставя с висока точност командирите, военнослужещите от щаба и две подчинени командни нива в бойни ситуации в зоната на действителни бойни действия. Центърът намалява разходите и логистиката, изразходвани за полеви тренировки, като същевременно дава възможност за хиперреалистично обучение, използвайки същите оперативни системи за управление на боя, които се използват от израелската армия в реални бойни действия. B2MTC подава на командирите и техните подчинени реалистична оперативна картина, дава им възможност да управляват редица активи, принуждава ги да реагират на промените в реално време и изисква от тях да се справят с тактическите комуникации, които са действително засегнати от различни ефекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама