Отложиха червено-синьото дерби

13:24, 20 ное 20 / Спорт 25 2087 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Спортно-техническата комисия към БФС отложи дербито от 13-ия кръг на Първа лига между отборите на ЦСКА и „Левски“ заради много случаи на заразени с коронавирус при „сините“. Мачът трябваше да се играе в събота от 15.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

"На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и служебни лица от ПФК „Левски“ Сф, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са повече от 10 професионални футболисти с трудови договори. Предвид това срещата се отлага. Датата за изиграване на отложената среща ще бъде уточнена допълнително", съобщиха от Спортно-техническата комисия.

Отмениха конгреса на БФС

Още преди две седмици стана ясно, че на "Герена" има бум от заразени с COVID-19, но тъй като карантината на част от тях изтече в дните преди двубоя, той все пак трябваше да се състои. Вчера обаче при ново тестване на играчите на "сините", излязоха още пет положителни проби, с което бройката на карантинирани футболисти стана над 10 и според правилника на БФС срещата се отлага, припомни БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама