Нарушения: Заведения не пускат проверяващи, на жена й прилоша

14:05, 21 ное 20 25 2785 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

На жена й прилоша, а четирима са задържани след проверки в столични заведения за спазване на противоепидемичните мерки. Установени са редица нарушения и са съставени актове за неспазване на вечерния час сред заведения. Това съобщиха от СДВР и столичното РЗИ.

При проверка на заведение край езерото "Ариана", персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, над 200 души, останали вътре при затворени врати. След като на една от тях й прилошало, екипът извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.  

Заведенията искат забраните да отпаднат за 8 декември и Нова година

В частен клуб, работил след 23:30 часа, пък са задържани четирима, след като са открити наркотици.

В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани, без да могат да напуснат. Управителят е призован да даде обяснения.

При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

Съвместните екипи продължават засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама