100 автобуса и 2000 таксита спряха превоза на пътници в знак на протест

12:27, 25 ное 20 25 1926 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Автобусни превозвачи и таксиметрови шофьори се събраха на протест на пл. „Ал. Батенберг”, който премина в шествие по софийските улици. Причината за недоволството на превозвачите е подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които бяха инкриминирани нерегламентираните превози. 

Автобусните превозвачи и таксиджиите излизат на протест

100 автобуса и 2000 таксита спират превоза на пътници днесПрез деня такситата ще возят в колите си единствено лекари и учители. 

От бранша посочват, че това е предупредителна демонстрация, но ако няма адекватна реакция от държавата, заплашват да спрат превозите за дълъг период от време.

Снимка:БГНЕС

Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват споделеното пътуване да бъде криминализирано. На превозните средства бяха сложени плакати с надписи: „Господин президент, защо не защитихте легалните превозвачи?”, „Спрете фалита на автобусните превозвачи”, предаде БГНЕС.

Снимка:БГНЕС

Тук сме, защото искаме инкриминиране на незаконния транспорт, искаме това деяние да влезе в Наказателния кодекс, искаме това деяние да спре и затова сме тук . От това нещо страдаме не само автобусните превозвачи, не само таксиметровите превозвачи, от това деяние страда държавата, защото тя губи изключително много от своите приходи, данъци и бюджетът. Не може да се пълни с незаконни превози, с незаконни дейности въобще като цяло. Държавата е тази, която трябва да застане в позицията да защити икономиката и в тази ситуация, ние не можем да вменим задължение само на едните, а не на другите. Тук за нас е важно и управляващи, и опозиция в момента да подкрепят Наказателния кодекс, за да може ние да продължим да работим спокойно и държавата съответно да прибира своите налози”, посочи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Снимка: БГНЕС

Протестът блокира ключови булеварди в центъра на София са блокирани заради протест на автобусните и таксиметровите превозвачи. Силно затруднено е движението в района на бул. „Дондуков“, бул. „Цар Освободител „ и бул. „Мария Луиза“. Натоварено е движението по ул. „Опълченска“ и булевардите „Сливница“, „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“ и „Скобелев“ до площад Руски паметник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама