България няма да затваря ски курортите си въпреки призива на Меркел

19:28, 26 ное 20 25 3204 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България няма да затваря ски курортите си въпреки призива на германския канцлер Ангела Меркел те да не работят до 10 януари 2021 г. Това става ясно от съобщение на Министерството на туризма.

В него се посочва, че Европа няма единна позиция за работата на ски курортите в условията на коронавируса и докато голяма част от стрнаите на стария континент започват да вдигат ограниченията България тепърва въвежда своите ограничителни мерки.

От Министерството посочват, че към днешна дата ски курортите Боровец, Банско и Пампорово категорично отговарят на  противоепидемичните изисквания, въведени още в края на октомври. 

От ведомството отбелязва, че страната ни ще разчита основно на вътрешен туризъм, както и на гости от съседните балкански страни. Германските туристи, които практикуват зимни спортове в България, по принцип са малко на брой, а през настоящия сезон са анулирани всички чартърни програми оттам.

Германия, Франция и Италия настояват за общо затваряне на ски зоните в ЕС. Германският канцлер започва серия от преговори с европейските лидери, за да се опита да ги убеди, че затварянето на ски курортите ще помогне в борбата с пандемията. Австрия се възпротиви на това предложение, а Швейцария, която не е част от Европейския съюз, въведе минимални ограничения, но като цяло зимните курорти там работят нормално.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама