Седмицата започва със сняг, силен вятър и виелици

06:30, 30 ное 20 25 2171 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Днес в източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В централните райони от Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, а максималните ще са между 0 и 5 градуса. Привечер от запад валежите ще спират.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 2 и 6 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода ще е 12 - 13 градуса.

В планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, значителни в Родопите и централните райони на Стара планина. Ще духа умерен северен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър. По северните склонове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра около минус три градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама