Слънце на юг, на север - сняг

07:00, 02 дек 20 25 2313 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На места в низините и котловините отново ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. В повечето райони ще е тихо, в североизточните с до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса.

Над Южна България ще преобладава слънчево време, докато над Северна облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб сняг, а мъглите в равнинната част ще са трайни. В източните райони ще духа слаб северен, в Дунавската равнина - слаб източен вятър. Максималните температури ще са от минус 1-2 градуса на места в северните, до 8-10 градуса в крайните югозападни райони.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на отделни места в северните райони ще превали слаб сняг. Над южните райони ще има по-съществени разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максимални температури между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на високата облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

През следващите дни от юг-югозапад над страната ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават, отначало дневните. По-съществено ще е затоплянето в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е умерен. В петък максималните там ще са до към 15 градуса, а в западната и централната част на Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб, а облачността - значителна, ще остават близки до нулата. Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, но ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места през втория ден, главно в Югозападна България, ще превалява дъжд.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 RonaldFek 19:20, 27 дек 20

Възстановяване на емайла вани в Dolgoprudnom

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама