Сачева става областен координатор на ГЕРБ в Добрич

17:30, 01 дек 20 / Политика 25 1962 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди социалния министър Деница Сачева за областен координатор на ГЕРБ - Добрич. Тя поема поста от досегашния областен координатор вицеадмирал Пламен Манушев. От пресцентъра на партията не уточняват каква е причината за рокадата, а само благодарят на Манушев и пожелават успех на Сачева. 

Манушев в момента е депутат. Заема поста областен координатор в Добрич от 2017 година, а на президентските избори беше кандидат за вицепрезидент на ГЕРБ в тандем с Цецка Цачева. 

Промяната идва като късен отговор на заканата на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след евроизборите. Тогава Борисов заяви, че ще "чисти до корен" някои партийни структури по места, като даде пример с Плевен и Добрич заради слабите резултати.

Политическата кариера на Сачева

Кариерата й не започва в редиците на ГЕРБ. През 2014 г. Сачева се кандидатира за евродепутат от ДСБ, но не е избрана. В интервю тя призна, че е кандидатствала за членство в ДСБ, не е била приета, след което става член на ГЕРБ. 

Деница Сачева не е министър от началото на третия кабинет на Бойко Борисов. В края на миналата година тя смени Бисер Петков, като преди това е била зам.-социален министър, както и заместник на образователния министър. 

Деница Сачева станала член на ГЕРБ, след като не я приели в ДСБ

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама