Коледата (не)възможна: Глоба за голям магазин заради навалица от клиенти

17:42, 06 дек 20 25 3734 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Навалица от клиенти в един от магазините от веригата Jumbo в Пловдив вчера. За случая сигнализираха потребители във Facebook. Проверка е установила, че по едно и също време вътре са били 150 посетители, което нарушава въведените в страната противоепидемични мерки, съобщиха от областната управа.

Областният управител Дани Каназирева определи случилото се като недопустимо. „Има ясно и конкретно решение на Областния кризисния щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и в областта. Видно е, от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб“, заяви тя.

Каназирева ще поиска от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. „Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни,  да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това  води до  риск мерките да не доведат до желания резултат“, допълни тя. По думите ѝ днес проверките продължават, а всеки един магазин трябва да спазва заповедта за броя на посетителите.

Каназирева обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазина и има уверението, че ще бъдат взети мерки и посетителите ще бъдат редуцирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама