Радев ще се ваксинира, когато няма други чакащи

12:13, 07 дек 20 / Политика 25 2018 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Въпросът с ваксините има пряко отношение върху здравето и живота на българите не само за справянето с пандемията сега, но и за година напред. „Очаквам правителството да отговори с цялата отговорност по този въпрос, да има компетентно и откровено разясняване както за ползите и необходимостта от това ваксиниране, така и за рисковете, да има получени всички разрешителни от Европейската агенция по лекарствата и от българската ИАЛ“, коментира пред журналисти президентът Румен Радев и настоя ваксината да се подставя само доброволно и да бъдат гарантирани правата на тези, които няма да се ваксинират.

Лекарите и полицаите първи с ваксина срещу Covid-19  

Държавният глава обясни, че ще се ваксинира едва когато няма недостиг на препарата за другите, като обърна внимание, че първоначално у нас ще пристигнат 60 000 дози, а хората от рисковите групи наброяват много повече. „Нямам правото да отнемам шанса на нито един от тях. Животът на всеки българин е еднакво ценен независимо дали е президент, чиновник или работник“, заяви президентът, цитиран от БГНЕС.

Според него по темата с ваксините няма нужда да се свиква КСНС. По думите му експертите, под ръководството на правителството, трябва да обединят своите мнения, защото издаването на разнопосочни сигнали разколебава хората и създава повече притеснение, отколкото успокоение.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Стоева 23:41, 07 дек 20

тАРИКАТ ПЪРВО ДА ВИДИ КОЛКО ЩЕ ИЗМРАТ ЕГА ТИ ПРОСТАКА ТОВА МИ БИЛО ПРЕЗИДЕНТ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама