Колумбийският е най-добрият университет за политика и администрация

12:49, 07 дек 20 25 1803 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Магистърските програми по публична администрация и политика на Колумбийския университет са поставени на първо място в проучване на U.S. News, проведено между края на 2019 г. и началото на 2020 г.

Анкетите сред студентите показват, че учещите в Колумбия записват разнообразни допълнителни курсове, включително световна история, икономика и дипломация. На второ място в подреждането е университетът „Харвард“. Третият най-добър университет по критерия за магистърски програми по политика и администрация е университетът „Джорджтаун“.

В проучването анкетираните е трябвало да оценят качеството на академичното образование с оценки от 1 за слабо и 5 за отлично. Имало и опция „не знам“ в случай, че студентите не познават добре магистърските програми. Точките на всеки университет са събрани и след това са разделени според броя на включилите се в допитването студенти.

Снимка: Facebook / Columbia University in the City of New York

Класирането на програмите в области, свързани с обществените дела като екологична политика, управление и анализ се основават единствено на оценките от преподаватели и студенти. Деканите на съответните университети също са помолени да номинират 15 програми с отлични постижения.

При номинирането са взети предвид само магистърските програми, които предлагат обучение по политика и администрация. Програми като опазване на околната среда на университета „Йейл“, в която са включени предмети като горско стопанство и екологични изследвания, са останали извън класирането.

Списъкът на университетите, които са стигнали напред в класирането е предоставен на Network of Schools of Public Policy, Affairs, and Administration, познат като NASPAA и на Асоциацията за анализ и управление на публичната политика.

Все повече млади избират да станат учители, лекари и инженери

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама