Жълт код за обилен снеговалеж в 12 области

07:00, 08 дек 20 25 2126 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жълт код за опасно време е обявен в 12 области в Северна България. Синоптиците предупреждават за очаквани валежи от сняг и дъжд.

Облачността над Югозападна България временно ще се разкъса, но още вечерта ще започне отново да се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните райони.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. През деня от юг на север валежите ще спират. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: CanStockPhoto 

В планините ще е облачно, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите райони - дъжд. След обяд в Рило-Родопската област валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В сряда и четвъртък от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат, особено в Източна България, където вятърът от южната четвърт ще е умерен, временно силен. Облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи, предимно от дъжд, а в четвъртък има повишена вероятност да са значителни по количество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама