Няма да отворят детските градини и яслите в понеделник

11:04, 10 дек 20 25 3209 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Не се готвим да отворим детските градини. Към момента данните не ни водят в тази посока, обяви здравният министър проф.Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб седмица, след като премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова допуснаха отваряне на детските градини и ясли на 14 декември.

За по-ранно отваряне за забавачниците заговори премиерът, а столичният кмет пък заяви готовност това да се случи, ако броят на новозаразени намалее.

За здравния министър обаче данните не са достатъчни, за да се разпореди отваряне на детските градини. Той призова да се изчакат останалите дни до края на седмицата, които ще покажат дали има тенденциозен спад на заболяваемостта и смъртността от COVID-19.

"Ако до края на седмицата имаме данни, които показват намаляване на заболеваемостта и смъртността, ще вземем решение", допълни здравният министър като подчерата, че решението няма да е политическо, а ще се основава на експерни мнения. 

Министърът обърна внимание, че до края на въведените по-строги мерки остават още 10 дни, което означава, че все още е рано да се правят изводи от частичното затваряне на обекти в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама