Пет медала за гимнастичката Катрин Тасева от онлайн турнир

11:42, 11 дек 20 / Спорт 25 2551 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Пет от пет възможни медала е спечелила гимнастичката Катрин Тасева от онлайн турнир с домакин Русия, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика във Facebook. 

Заради COVID-19 българските гимнастички няма да участват на европейското първенство

Българката е спечелила едно сребърно и четири брознови медала в многобоя на обръч, топка и лента. Второто ѝ място дойде в надпреварата на бухалки. Пред Тасева в многобоя се наредиха състезателките от Русия - Дина и Арина Аверина.

"Трудно започна и този турнир за Катрин, но както само тя умее успя да се събере и да завърши по много добър начин цялата си програма. Разбира се, можеше да не допусне грешката на обръч, но както се видя, всички грешаха", написаха от БФХГ.

В турнира участваха гимнастички от Русия, Узбекистан, Швейцария, Сърбия, Франция, Латвия, България, Италия и Финландия. Заради пандемията състезания в художествената гимнастика бяха онлайн, а заради заразяване с COVID-19 българкият отбор по художествена гимнастика не успя да участва на турнира.

"Работата, която предстои за целия отбор ще е много и ще е къртовска, само да си пожелаем пандемията да отмине, а спортът да стане отново надпревара в нормални състезания и провеждане на пълноценни тренировки и подготовка", допълниха от Федерацията по художествена гимнастика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама