Доган: Ако ДПС изпревари много другите партии, ще е събирателен образ на врага

14:52, 12 дек 20 / Политика 25 2986 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За да бъде ДПС равнопоставена с другите политически сили, трябва да е поне една крачка (но не и повече) пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. С тези думи почетният председател на ДПС Ахмед Доган се обърна към членовете на ДПС по време на юбилейната X национална отчетно-изборна конференция на партията, на която се очаква Мустафа Карадаъй да бъде преизбран като председател.

ДПС предупреди Борисов да не се бави с оставката

По думите му живеем в трудни времена и един вирус ни е показал колко сме уязвими. Разбира се, „И това ще мине…”, но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост.

Доган посочи, че за една година Covid-19 е преобразил политически реалности, сменил политически субекти, показал дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужването на обществото, „ударил” икономиката, и "наужким” миксирал пластовете на корпоративните и обществени интереси, като с „лека ръка” издигнал здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави.

В този критичен момент за човечеството Доган пожела на всички да преговорим уроците за единството и заедността. По думите му задачата на задачите е да предотвратяването на очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа и всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него.

Въпреки че той наблюдаваше събитието, речта му беше прочетена от друг - евродепутатът Илхан Кючюк. Основната тема на словото бе посветена на коронавируса. В края на откритата част Доган все пак взе думата.

„Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате да правите и изграждате нов свят", каза почетният председател на ДПС.

Понякога съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик. Но като гледам как се утвърждавате и развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение като ви гледам как сте модел за другите", посочи Доган и така приключи откритата част на конференцията.

Приветствие от Ердоган

Приветствие към делегатите поднесе и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Словото му бе излъчено по време на провеждащия се онлайн форум. Той изрази съжаление, че не е могъл да се включи в работата на конференцията, но пожела протичането ѝ да е успешно за благото на "сънародните ни в България. Знаете, че сърцето ни е с вас".

„Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов България продължава да води решителната си борба с короновируса. Изхождайки от разбирането, че "Приятел в нужда се познава", в най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки ѝ медицинска помощ и подкрепа", каза Ердоган.

„Вярваме, че Движението за права и свободи, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период. Турция ще продължава да бъде до вас на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите си връзки с България", каза още турският президент.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама