Джошуа и Фюри могат да се бият в края на май

12:07, 14 дек 20 / Спорт 25 1920 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри могат да се изправят един срещу друг в мач за обединение на титлите в дивизията в края на май, заяви промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

В събота Ей Джей защити своите пояси с впечатляващ нокаут срещу българския претендент Кубрат Пулев, след което вниманието на боксовата общност веднага се насочи към двубой между двамата водещи боксьори в дивизията.

"Можем да се договорим за два дни. Ще пишем на организациите, че имаме договорка и след това в кратък срок ще обявим датата и мястото на мача, като очаквам той да се случи в края на май. Единствената пречка, за която се сещам, е Уайлдър. Ако съдът нареди на Фюри реванш с Уайлдър, тогава няма какво да направим, но изглежда сякаш това няма да се случи. Ако все пак стане, тогава ние ще се бием с Усик", коментира Хърн, цитиран от БГНЕС.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През февруари Тайсън Фюри нокаутира американеца Дионтей Уайлдър, след което трябваше да се състои трети мач между двамата, но Фюри заяви, че това няма да стане, тъй като от лагера на американеца постоянно отлагали датата. В същото време украинецът Александър Усик е официален претендент за пояса на Световната боксова организация (WBO), който е притежание на Джошуа. От лагера на Джошуа ще поискат от WBO отлагане на задължителната защита, а ако това не бъде одобрено, те са готови да се откажат от пояса, за да реализират мач с Фюри.

Снимка: ЕПА/ БГНЕС

"Това ще е страхотен бой, най-тежкият мач, но винаги съм смятал, че Джошуа ще победи Тайсън Фюри, винаги. Фюри е в пика на своите сили, както и Ей Джей, затова ще е страхотно да го реализираме, защото видяхте колко скучен беше мачът между Мейуедър и Пакиао", допълни Хърн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама