За поредна година ученички ще бъдат посланици за един ден

16:05, 16 дек 20 25 2214 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Роб Диксън дадоха начало на новото издание на инициативата „Посланик за един ден“.

Инициативата, създадена от бившия британския посланик Ема Хопкинс, се провежда за четвърта поредна година с участието на вицепрезидента. Миналогодишното издание отбеляза рекорд, като успя да достигне до всяко кътче на България и да привлече интереса на голям брой участнички.

Илияна Йотова и Ема Хопкинс дадоха старт на тазгодишното издание на "Посланик за един ден"

Целта на „Посланик за един ден“ е да окуражи момичета от цяла България да изразят своите възгледи относно значими за обществото въпроси. Инициативата представлява конкурс за есе за момичета между 14 и 18 години. Тазгодишната тема е „Издръжливост, възстановяване и възобновяване“. Въпросът, по който ще работят е: Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да помогнете на България да се възстанови след пандемията от COVID-19 и по кои три приоритетни области бихте работили? Текстът трябва да е в рамките на 200-250 думи на български или на английски език, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Снимка: CanstockPhoto

Ние не търсим супер момичета, а оригиналност, позитивност, любопитство, енергия и потенциал. Убедени сме, че момичетата ще имат прекрасно преживяване и ще научат много“, посочва посланик Роб Диксън. „Вдъхновява, провокира, насърчава! „Посланик за един ден“ отваря нови хоризонти за българските момичета, дава им свободата да покажат себе си и своите добри идеи за бъдещето на България. Инициативата създава приятелства, ражда лидери и показва, че успехът се постига с екипна работа“, смята вицепрезидентът Йотова.

Победителките в конкурса ще имат възможността да работят с посланици и да се запознаят отблизо с тяхната дейност. В инициативата ще участват и няколко български неправителствени организации. Както и през изминалите години, вицепрезидентът също ще работи с победителка в конкурса. Инициативата ще завърши по традиция с голямо събитие в навечерието на Международния ден на жената – 8 март.

Крайният срок е 21 януари, а британското посолство е създало специален сайт за инициативата – www.ambassadorforaday.com.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама