Григор Димитров основа фондация в България

17:41, 16 дек 20 / Спорт 25 2539 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, основа фондация в България, която ще помага на деца в неравностойно положение. Това разкри самият той в обширно интервю за списание HelloMonaco. Димитров споделя, че винаги е бил запален по благотворителните инициативи

Григор Димитров отново завършва сезона в топ 20

„Миналата година, когато се контузих за първи път, се прибрах в България. Бях с майка ми и имаше няколко места, които исках да посетя, само за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци в някои от районите там, за да видя как са. Това не беше приятна гледка. Беше трудно да гледам деца, на които им е отнет шанса в живота.

Току-що създадох собствена благотворителна фондация, наречена Фондация „Григор Димитров“, така че съм много щастлив. Тя е в България. В миналото сме помогнали на редица фондации там. Надяваме се, че можем да направим още нещо в бъдеще, когато нещата се оправят“, разкрива той в интервюто, цитирано от bTV.

Григор разкрива и коя е най-ценната победа в кариерата му. Миналата година на Ю Ес Оупън срещу Роджър. Да го победя на такъв турнира и то по такъв начин, това означаваше за мен повече от всичко. Разбира се, ценя и много други мои победи, но точно тази означаваше за мен нещо повече от една победа. Бих казал, че този мач е останал в съзнанието ми", коментира българският тенисист, който победи Роджър Федерер в пет сета на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ през 2019 година.

Димитров споделя и какви планове има за живота след професионалния тенис. Имам много различни интереси и по толкова различни места на света преди коронавируса. Обичам да ходя на модни ревюта. Голям фен съм на архитектурата. Нещо голямо за мен е, че искам да помогна на подрастващите тенисисти, младото поколение, особено между 10 и 20 години, защото мисля, че това е най-важният период за един млад тенисист", казва световният номер 19.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама