Рецидивистите ще извършват общественополезен труд

15:55, 17 дек 20 25 2034 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Парламентът прие на второ четене системните нарушители на обществения ред и занимаващите се с незаконна сеч да полагат безвъзмезден труд в полза на обществото. Промените бяха инициирани от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Те обаче ще влязат в сила една година след обнародването им в Държавен вестник, съобщиха от пресцентъра на ВМРО. 

Мярката присъства в концепцията на Каракачанов за интеграция на ромите. 

ВМРО иска кредитна ваканция и отпадане на наемите за изпаднали в затруднение

Продължителността на наказанието не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно, за не повече от две последователни години. Работата ще бъде до три часа дневно в извънработно време или за пълен работен ден в един от празничните или почивните дни, когато наказаният работи по трудово или служебно правоотношение. Когато тези условия не се изпълнят ще следват санкции.

Парламентът не подкрепи второто предложение на народните представители от ВМРО за нарушенията на обществения ред да има наказание - задържане в ареста. 

Снимка: Pixabay

ВМРО иска от Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет

"Определени общности имат изключително неуважение към закона. Има лица с десетки наказателни постановления, но просто не плащат дължимите суми, т.е. напълно са безнаказани. С приемането на промените за безвъзмездния труд ще блокираме това чувство за безнаказаност у маргиналните общности. Трудът в полза на обществото би могло да ги дисциплинира и да ги научи да спазват закона", защити идеите на партията зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама