Обвиняемият за катастрофата с Милен Цветков отива на съд

10:35, 18 дек 20 25 2044 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Прокуратурата даде на съд Кристиан Николов, който е обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Тестват нов „легнал полицай“ на кръстовището, където загина Милен Цветков

Цветков загина при катастрофа навръх Великден тази година, когато джипът, управляван от 22-годишния Кристиан Николов, е връхлетял върху автомобила му. Това е станало докато журналистът е чакал в колата си на червен светофар. Николов е карал с висока скорост – 99 км в час в градски условия. Освен това се е качил зад волана под влиянието на упойващи вещества.

Ако бъде признат за виновен, Николов може да получи от 15 до 20 години или доживотен затвор, съобщиха от прокуратурата. Очаква се по-късно през деня процесът да бъде разпределен на съдия, който може да го насрочи, или да го върне на прокуратурата при открити нарушения по разследването, които да бъдат отстранени.

Припомяме, че преди седмица Софийският апелативен съд остави в ареста Кристиан Николов, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама