Спортът ще бъде най-ефективното средство за възстановяване след пандемията

11:06, 21 дек 20 / Спорт 25 2513 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В навечерието на Новата година председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова отправи специално послание към спортистите ни.

В дните преди Коледа винаги сме били заедно за да отличим най-добрите в спорта, да им благодарим и да си пожелаем хубави дни през Новата година. Този път социалните контакти са в различен формат, но това не бива да ни отнема състезателния дух, вярата и оптимизма“, посочи тя.

След 30 г. българка спечели медал по спортна гимнастика

Здравната криза засегна най-тежко спорта и отмени почти целия международен календар. Много от вас бяха възпрепятствани да се реализират през сезона, огромна част от олимпийските квалификации се отложиха във времето и тепърва предстоят. Милиони спортисти по света изживяха една година на изпитания в отсъствието на нормален състезателен ритъм. Феновете бяха лишени от любимите си мигове и вълнения на живо,което бе много тежка загуба. В тези трудни времена спортът се оказа мощен антишок за преодоляването на огромния стрес и укрепване на имунната система. И именно спортът и физическата активност ще са първото и най-ефективно средство да си възстановим нормалния начин на живот след края на пандемията“, заяви Стефка Костадинова.

Наближава олимпиадата в Токио. Игрите винаги са обединявали човечеството в стремежа за мир, просперитет и благоденствие. От древни времена до днес олимпиадите и спортът са възпитавали хората в най-хуманните качества и ценности. Вярвам, че така ще бъде и сега в Токио. МОК, националните олимпийски комитети и домакините са твърдо решени олимпийските игри отново да се превърнат в глобален спортен празник и да отбележат победата на човечеството над огромното предизвикателство", коментира тя.

Юлияна Янева взе титлата на световната купа по борба в Белград

Отиващата си година няма да запомним с добро, но нека през празниците се заредим с вяра, силен дух и оптимизъм. Уверена съм, че най-тежкото е вече зад гърба ни. Да си пожелаем здраве, сила и много вяра в доброто. Което със сигурност предстои“, каза още Стефка Костадинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама