Повече от половината българи няма да се срещат с роднини на празниците

10:28, 22 дек 20 25 2014 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

23% от българите са променили плановете си за настоящите празници заради коронавируса. 74% смятат, че тези празници няма да са същите заради пандемията. Близо 2 млн. и половина българи (45%) нямат настроение да празнуват.

Това сочат данни от проучване на „Тренд“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите коледни и новогодишни празници Проучването е реализирано в периода между 26 ноември и 3 декември 2020 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1009 души на възраст 18+.

Кога да кажем на детето истината за Дядо Коледа?

62% от българите посочват, че ще купуват подаръци. През предходните години делът на посочилите, че ще купуват подаръци е по-висок спрямо тази година – 69% през 2019 г. и 70% през 2017 г. 28% е делът на хората, които посочват, че няма да купуват подаръци. Възрастните хора в най-голям дял няма да купуват подаръци.

59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели/роднини. 32% посочват, че това не важи за тях. Най-младите в най-голям дял няма да се въздържат от среща с приятели/роднини през предстоящите празници. 73% от хората над 60 години посочват, че ще се въздържат от срещи.

Бебе Йода - популярен връх за коледна елха

Близо половината (48%) от българите посочват, че нямат финансова възможност да празнуват празниците, както преди, заради пандемията. 45% посочват, че това не важи за тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама