Изследване на водата в Хасковско с партийни пари: загриженост или евтин политически пиар

18:55, 29 дек 20 25 2921 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

С партийни пари БСП ще изследва качеството на питейната вода в Хасковско. От левицата заявиха, че водата е опасна и скъпа, а изградените пречиствателни съоръжения не работят.

Затова от „Позитано“ 20 ще финансират свое изследване на водата, което ще бъде направено в международно призната лаборатория. Данни от обследването ще бъдат изнесени между 15 и 20 януари догодина.

Хората се съмняват в това, което казват РЗИ, Министерството на регионалното развитие, ВиК операторът и общината. Именно затова сме взели решение от 1 януари да стартираме наш мониторинг над ВиК системата в цялата област, обхващащ всички показатели - не само химичния състав, но и начина на управление“, заяви Ленко Петканчин от НС на БСП, цитиран от bTV.

От областната управа пък ги обвиниха в "евтин политически пиар". БСП се опитват да влязат на дневен ред в общественото пространство. През годините сме доказали, че имаме един от най-усилените мониторинги в страната. Информацията винаги бива предоставяна на обществото”, заяви областният управител д-р Стефка Здравкова.

Припомняме, че преди дни имаше проблем с водата в Любимец. В нея беше установено повишено количество арсен, поради което се наложи да бъде забранена за готвене и пиене. Ден по-късно направените по спешност проби не установиха отклоение и беше разрешено жителите да ползват водата. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама